Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

L’alcaldessa i la regidora de Serveis Socials visiten Escola terapèutica i educativa Can Ros

 

 

L’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Fina Bartolí, i la regidora de Serveis Socials, Maria Jiménez han fet una visita a l’Escola terapèutica i educativa CTE Can Ros, situada a prop del nucli de Les Ordres. Es tracta d’una visita demanada des de fa temps per la direcció d’aquest centre i que ha servit per conèixer de ben prop la tasca que fan els professionals de l’escola.


Can Ros és un espai d’atenció terapèutica i educativa per als adolescents, joves i les seves famílies, que ja fa uns anys que funciona en un antic establiment rural, que actualment compta amb 72 alumnes que cursen els estudis d’ESO, amb una ràtio de personal de 0,8 professionals per alumne. Envoltada de vinyes, oliveres i ametllers, en una finca de més de 100 hectàrees i amb una superfície total construïda de més de 3.500 m2, disposa d’un espai residencial (unitats de convivència amb habitacions amb bany propi, serveis de cuina, menjador, sales d’estar, espai de direcció, administració i atenció a les famílies) i d’Escola, amb aules especialitzades, sala de professors, sala d’informàtica, tallers… A l’exterior, dues piscines, pistes poliesportives, horts, jardins i zones de pícnic.


L’alcaldessa d’Aiguamúrcia destaca l’excel·lència de les instal·lacions del centre i el fet que doni feina a un gran nombre de persones del municipi, sobretot de la urbanització de Mas d’en Parès, el nucli més poblat d’Aiguamúrcia. “El centre és un element dinamitzador del municipi per la creació de llocs de treball. Ja ho era quan anteriorment era un hotel. L’Ajuntament sempre ha negociat amb el centre que la majoria d’empleats siguin del municipi”, explica l’alcadessa d’Aiguamúrcia, Fina Bartolí, que ha destacat també l’ampliació d’espais que la direcció de Can Ros té projectada.


Can Ros està gestionada per Amalgama7, una empresa amb més de dues dècades d’experiència, que ha desenvolupat una xarxa pròpia i especialitzada de centres d’atenció ambulatòria, a Barcelona i Madrid, i residencials, impulsant un nou dispositiu especialitzat per a adolescents i joves amb comportaments de risc, trastorns de conducta o patologia dual: l’Escola terapèutica i educativa, entre els quals s’emmarca el centre de Les Ordres. Can Ros és un espai innovador que ofereix, complementàriament al resident, una atenció clínica, acadèmica i, en un sentit socioeducatiu, una casa de colònies. Així mateix, s’ofereix una atenció específica a les famílies durant el procés terapèutic del fill resident.


Amalgama 7 ofereix una àmplia cartera de serveis així com també realitza activitats de prevenció, avaluació, investigació i sensibilització social, coordinant i unint esforços conjuntament amb administracions públiques, universitats, col·legis professionals, societats científiques, professionals i centres sanitaris, acadèmics, entitats del tercer sector social, empreses i clústers professional.