Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia adquireix dos nous vehicles

 

En les darreres setmanes l’Ajuntament d’Aiguamúrcia ha adquirit dos nous vehicles. El primer és un tot terreny, un Nissan X-trail, que s’ha comprat per 2.500 euros en una subhasta de vehicles de segona mà organitzada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i on estaven convidats a participar exclusivament els Ajuntaments. La finalitat d’aquesta adquisició és poder accedir als més de 200 quilòmetres de camins públics que té el municipi.


“Fins ara no teníem cap vehicle adequat per a poder accedir a moltes zones del nostre municipi i havíem d’utilitzar vehicles particulars. Amb aquest 4x4 ens equiparem als municipis veïns que tenen extensions de terme similars i que ja fa anys que disposen de cotxes d’aquest tipus en propietat”, afirma l’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Fina Bartolí.


L’altra vehicle comprat pel consistori és una furgoneta de passatgers es una Nissan NV300 de 9 places amb esglaó elèctric lateral, que s’utilitzarà per al transport de viatgers. Aquesta adquisició s’ha portat a terme mitjançant la modalitat de rènting a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), entitat a la qual està adherit l’Ajuntament d’Aiguamúrcia. La nova furgoneta té totes les comoditats per a les persones usuàries i suposa la consolidació d’aquest servei que fa més de sis anys que l’actual equip de govern de l’Ajuntament va optar per oferir als nuclis de població que no tenen directament transport públic: Les Pobles i Mas d’en Parés. La nova furgoneta està equipada amb una escala que facilita l’accés a totes les persones.


“L’acostament de les persones de pobles sense transport públic a la parada de Santes Creus és una de les coses de les quals estic més orgullosa com a alcaldessa i ara el servei es millorarà moltíssim amb la nova furgoneta. Com a govern ens ha semblat sempre molt important oferir aquesta possibilitat a les persones i a hores d’ara és un servei àmpliament utilitzat i que ajuda molt a tot tipus de persones que s’han d’acostar als serveis bàsics que no s’ofereixen al seu poble”, assenyala Bartolí, que afegeix: “És un servei que oferim a un preu assequible a qualsevol persona i que no s’ha augmentat amb la millora que suposa la nova furgoneta. Es tracta d’una iniciativa pionera que no s’ofereix a cap altra indret de l’Alt Camp i que contribueix a la millora del medi ambient i a l’activació de l’economia comarcal. Des dels Ajuntaments de pobles petits de vegades hem de fer el que no fa la Generalitat i que és oferir els mateixos serveis a tota la ciutadania. Des de Transports públics s’ha optat sempre per subvencionar el transport metropolità i s’ha oblidat els transport de la gent dels petits pobles, sent la falta de transport públic una de les causes de la despoblació del món rural.”