Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Queixes dels veïns del Pla de Manlleu per la organització d’una festa rave

 

La nit de Sant Joan va començar una festa rave a la masia de Cal Vinyals del Pla de Manlleu. L’organització d’aquest tipus de festes enmig del camp sense cap tipus de permís és un fet que es va repetint en diferents punts d’aquesta zona de la comarca de l’Alt Camp. Els veïns de les masies properes i fins i tot els del Pla de Manlleu sentien la música des de les seves cases.

 

Durant el vespre-nit del diumenge 24 de juny, veient que la festa no s’acabava i preveient que no s’aturaria tampoc durant tota la nit fins l’endemà, els veïns van començar a comunicar al tinent d’alcalde del Pla de Manlleu, Josep Pérez, que amb aquella música no podrien dormir. Es va traslladar aquesta queixa a l’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Fina Bartolí, que va parlar amb el cap d’incidències dels Mossos d’Esquadra durant el cap de setmana per avisat d’aquesta situació. Ja entrada la nit, Pérez va acompanyar a una patrulla de Mossos d’Esquadra d’incògnit fins a l’indret on se celebrava la festa, ja tocada la una de la nit del de dilluns, i aquests van poder pactar amb els organitzadors que afluixessin una mica la música per tal de que el veïnat pogués dormir. Els veïns ja no es van queixar més i la festa anar acabant. El dilluns al matí una patrulla de Mossos es va presentar de nou a la festa i van identificar un home holandès com a responsable i van obrir les oportunes diligències.

 

En aquest tipus d’actes és molt important la prevenció, ja que un cop la festa està començada es necessitaria una gran quantitat d’agents per a poder-la desallotjar. Per tant, es recomana a tot el veïnat del municipi que, quan vegin qualsevol tipus de preparació d’aquestes festes, ho adverteixin amb celeritat, ja que mentre s’està preparant és molt més fàcil pels Mossos poder-hi intervenir.