Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Es construeix una caseta per a la instal•lació d'un sistema de cloració automàtic al Pla de Manlleu

El Pla de Manlleu aviat disposarà d’un sistema de cloració automàtic amb l’objectiu de complir amb la normativa relativa al subministrament d’aigua potable amb el cost més ajustat possible.


Per fer-ho possible s’ha construït una caseta d’obra de 4,5 metres quadrats, on s’ha d'instal·lar l’escomesa del subministrament elèctric. A la caseta s’hi instal·larà el sistema de cloració automàtic (elèctric) i s’hi ubicaran noves aixetes de sortida del dipòsit, de manera que no estaran exposades a la intempèrie, fet que ha de permetre’n una major durabilitat.


Feia temps que en el subministrament d’aigua del nucli del Pla de Manlleu hi havia problemes per fer-ne una bona cloració degut, principalment, a què en els dipòsits no hi havia subministrament d’energia elèctrica i no es podia instal·lar cap sistema automàtic de cloració. Per fer aquesta cloració s’havia intentat amb sistemes mecànics però no havien donat bons resultats i sempre s’havia acabat fent-ho de manera manual, provocant que aquesta cloració no fos molt precisa i que, en certs moments, com quan hi ha puntes de consum, períodes de vacances del personal, avaries, la cloració podia no ser del tot correcta.


A causa d’aquestes dificultats en la cloració, el servei de control de la qualitat de l’aigua ha informat en diferents ocasions de que calia trobar una solució per a l’adequada cloració de l’aigua que es subministra al nucli del Pla de Manlleu. En els darrers temps, aquests informes de l’Agència de Salut Pública requerien portar a terme alguna actuació urgent per solucionar els problemes de cloració en el subministrament d’aigua al nucli del Pla de Manlleu.