Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Es repara l’àrea de lleure de la Palanca, al Pla de Manlleu

 

Ha finalitzat la reparació de l’àrea de lleure de la Palanca, al Pla de Manlleu, que va quedar malmesa per les intenses pluges del novembre de 2015 i on destaca un roure monumental. El primer pas de l’actuació va ser tornar el pont, que permet travessar la riera de Marmellar, al seu lloc, ja que havia estat arrossegat per la riuada. El pont va ser arrossegat i desplaçat, però no el va prendre la corrent, ja que està lligat al roure. D’aquesta manera, es va tornar a posar al seu lloc original amb alguna reparació.

 

S’ha restituït la tanca de fusta que delimita i protegeix l’espai, s’ha restablert el rètol indicatiu de l’àrea i també s’ha col·locat una paperera. Les taules son l’únic element que van suportar la força de l’aigua.

 

 

Com a millora, s’ha col·locat un rètol explicatiu de les característiques (descripció, situació, etc.) de l’imponent roure que ombreja aquesta àrea. Les dades estan extretes del llibre d’en Jaume Marlès Arbres singulars, una perspectiva socioecològica, editat el 2015 i en què es documenten arbres del municipi d’Aiguamúrcia.  És el primer arbre que l’Ajuntament d’Aiguamúrcia senyalitza i l’objectiu del consistori és que es pugui anar-ho fent amb altres arbres del municipi.