Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Festivitats del municipi

.
.
.
.
FESTES MAJORS

Les Pobles: Festa Major del Roser, segon cap de setmana del mes de maig.

Les Destres: actes pels volts de Sant Pere, antiga Festa Major del llogaret.

El Pla de Manlleu: Festa Major d’estiu,  primer cap de setmana del mes d’agost.

Mas d’en Parés: Festa Major d’Estiu durant el més d’agost.

Aiguamúrcia i L’Albà: Festa Major d’estiu  al voltant del dia 15 d’agost.

Santes Creus: Festa Major d’estiu (si el dia 15 cau en dilluns, dimarts o dimecres es fa el cap de setmana següent, si el 15 cau a partir de dijous s’ha d’esperar l’altra cap de setmana).

Aiguamúrcia, Les Pobles i Santes Creus: organitzen actes de Festa Major d’hivern al voltant de Santa Llúcia (13 de desembre).


ALTRES FESTIVITATS

Cavalcada de Reis: SSMM els Reis d’Orient visiten els nostres pobles per a repartir regals la tarda-vespre del 5 de gener: Aiguamúrcia, El Pla de Manlleu, Les Pobles, Mas d’en Parés i Santes Creus. Al Pla de Manlleu cada any se celebra un sopar popular.

Actes de Carnaval als diversos pobles.

Festa del Pi de Maig al Pla de Manlleu:  la nit del 30 d'abril a l'1 de maig. (Sopar al Café i plantada del pi).

Aplec de Sant Miquel al Pla de Manlleu: a l'ermita de Sant Miquel, un diumenge de maig.

Revetlles populars la nit de Sant Joan als diversos pobles. A Santes Creus encesa de la foguera amb la Flama del Canigó davant del monestir.

Cicle de concerts Musica Solidària al monestir de Santes Creus (cada any els beneficis es destinen a una entitat sense ànim de lucre que treballa per les persones: Càritas, Associació per a l’Esclerosi Múltiple, Lliga contra el Càncer…) Dissabtes al vespre durant el mes de juliol.

Mostra de gastronomia i vins d'alçada al Pla de Manlleu: un dissabte a la tarda de juliol (a la plaça i si plou al Cafè).

Curs de teatre amb espectacle, concert de góspel, representacions teatrals  i actes diversos durant els mesos d’estiu al Monestir de Santes Creus, i més esporàdicament durant la resta de l’any.

Celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Els actes (cantada d’havaneres i rom cremat) es programen de forma rotativa, cada any a un lloc,  amb el següent ordre: Aiguamúrcia, L’Albà, Santes Creus, Les Pobles i Pla de Manlleu.

Al mes de setembre: Festa de l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus al monestir.

Actes per la Marató de TV3:  al Pla de Manlleu, caminada i esmorzar a la plaça i dinar i bingo al Cafè, a Santes Creus vermut popular amb concert.

Sopars populars de Cap d’Any a alguns dels pobles.
.
.
.